اصول حقوقی و اخلاقی در سرطان

برای رسیدن به بهترین نتیجه احترام به مفاهیم اخلاقی برای هر گونه ارتباط بیمار با پرسنل بهداشت و سلامت، (اعم از پزشک، پرستار، روانشناس، تکنسین آزمایشگاه، تکنسین اتاق عمل و ...) ضروری است. هم بیمار و هم پرسنل باید برای رعایت اصول اخلاقی تلاش کنند تا فشارهای روحی و جسمی ناشی از سرطان بیمار و تیم درمان سرطان را به بیراهه نبرد. گاهی تنشهای ناشی از بیماری صعب العلاج مانند سرطان، بیمار و پرسنل را به طور نا خواسته درگیر مسایل حقوقی میکند. آگاه بودن از اصول حقوقی برای جلوگیری از سردرگمی و اتلاف وقت بی ثمر میتواند راهگشا باشد.


رضایت آگاهانه:

به رضایت بیمار یا ولی قانونی جهت اقدامات تشخیصی یا درمانی، رضایت آگاهانه گفته می‌شود.

پیش از اینکه بیمار در مورد انجام درمان تصمیم بگیرد اطلاعاتی در مورد نحوه درمان و آثار آن به وی داده می‌شود. در خصوص درمان سرطان نیز پیش از ورود به درمان لازم است که در مورد شیوه درمان برای بیمار توضیح داده شود تا بیمار آگاهانه تصمیم بگیرد که درمان را می‌پذیرد یا خیر؟ در برخی موارد نیز که بیمار بیش از یک نوع درمان (مثلا جراحی، شیمی‌درمانی، پرتودرمانی و ...) دریافت می‌کند لازم است نسبت به هریک رضایت آگاهانه داشته باشد.

لذا برای اینکه بیمار بتواند آگاهانه رضایت یا عدم رضایت خود را نسبت به درمان اعلام نماید لازم است که:

ادامه مطلب.

منشورهای حقوق

منشور حقوق بیمار (کلیات)

منشور حقوق بیمار در داروخانه

منشور حقوق بیمار در مطب و بیمارستان

منشور حقوق جامعه پزشکی

منشور حقوق پرسنل و کارکنان بیمارستان

منشور حقوق بیمار در جهان

 

منشور حقوق بیمار

بينش و ارزش


يكايك افراد جامعه متعهد به حفظ و احترام به كرامت انسان ها مي باشند. اين امر در شرايط بيماري از اهميت ويژه اي برخوردار است. بر اساس قانون اساسي توجه به كرامت والاي انساني از اصول پايه نظام جمهوري اسلامي بوده، دولت موظف است خدمات بهداشتي‌ - درماني را براي يكايك افراد كشور تأمين كند. بر اين اساس ارائه خدمات سلامت بايد عادلانه و مبتني بر احترام به حقوق و رعايت كرامت انساني بيماران صورت پذيرد.
اين منشور با توجه به ارزشهاي والاي انساني و مبتني بر فرهنگ اسلامي و ايراني و بر پايه برابري كرامت ذاتي تمامي گيرندگان خدمات سلامت و با هدف حفظ ، ارتقا و تحكيم رابطه انساني ميان ارائه كنندگان و گيرندگان خدمات سلامت تنظيم شده است.

حقوق بيمار

1- دريافت مطلوب خدمات سلامت حق بيمار است.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

اخلاق پزشکی و سرطان

Medical Ethics & Cancer

پزشک-بیمار

پزشک-جامعه

پزشک-خانواده بیمار

پزشک-پرستار

طب سنتی

 

 

 

رابطه میان سازمان مردم نهاد حوزه بیماری خاص با حقوق بشر و سازمان بهداشت جهانی:

یکی از مهم‌ترین تأثیرات سازمان‌های غیردولتی در حوزه بهداشت و درمان به حقوق بشر مرتبط است که در آن بر اتخاذ سیاست‌های ملی در حفظ حقوق دریافت‌کنندگان خدمات بهداشتی درمانی تأکید شده و نظارت بر اجرای سیاست‌ها در سطوح محلی، ملی و بین‌المللی دنبال می‌شود. سازمان‌های غیردولتی همچنین نقش اساسی در ارتقاء عملکرد سازمان جهانی بهداشت در رابطه با هر دولتی ایفا می‌نمایند تا بدین طریق توانایی‌های ملی در عرصه بهداشت عمومی تقویت گردد. فدراسیون بین‌المللی تالاسمی) (TIF بعنوان یک سازمان غیردولتی با مناسبات رسمی با سازمان جهانی بهداشت نمونه‌ای از چنین همکاری‌های سازنده است. درواقع، در بسیاری از نقاط دنیا، حجم انبوهی از خدمات بهداشتی درمانی توسط سازمان‌های غیردولتی مانند TIF ارایه می‌شود. در شرایط اضطرار در سطح ملی، این سازمان‌های غیردولتی هستند که اغلب نقش اساسی در دسترسی به خدمات بهداشتی و دارویی ایفا می‌کنند. در اکثر مواقع، سازمان‌های غیردولتی تنها مراکزی هستند که جهت دسترسی سازمان جهانی بهداشت به جمعیت‌های محلی نیازمند مورداستفاده قرار می‌گیرند. خلاصه آنکه، سازمان‌های غیردولتی در طیف وسیعی از مسائل حوزه بهداشت و درمان ازجمله ارایه خدمات پزشکی دخیل هستند و در بحث پیرامون حقوق بیماران نقش اساسی دارند.

 


اخبار جدید