Psychology روانشناسی

    مقابله با ترس ازعود و بازگشت بیماری


 

 

 


زندگی با بلاتکلیفی اصلاً آسان نیست. بیماران مبتلا به سرطان اغلب احساس تهدید و خطر می کنند. خطر بازگشت بیماری چون خوره ای به جان روحشان می افتد و آن ها را آزار می دهد. نگرانی نسبت به بازگشت بیماری و اشتغال ذهنی ناشی از سرطان، مشکلات زندگی و پیامدهای منفی ناشی از درمان های سرطان یکی از منابع درونی استرس برای این بیماران به شمار می رود. احساس تهدید و خطر سبب می شود همواره گوش به زنگ و نسبت به نشانه های بدنی خود حساس باشند. در واقع بیماران مبتلا به سرطان نیز مانند بیماران مبتلا به حمله ی پانیک توجه بی اندازه ای به نشانه های بدنی خود دارند و هرگونه تغییری در این نشانه ها را بزرگ نمایی می کنند و از آن می ترسند. افکار منفی نقش تعیین کننده ای دارند زیرا سبب می شوند آن ها از نشانه های بدنی خود بترسند و ترس نیز خود باعث تشدید نشانه های بدنی می شود و به این ترتیب بیماران اضطراب را تجربه می کنند و پیش از پیش نگران می شوند.

اما در عین حال این مسئله مهم است که به خودمان یادآوری کنیم که ترس و اضطراب جزء معمول زندگی و بقاء است. نگرانی درباره بازگشت سرطان در سال اول بعد از درمان فشار زیادی می آورد. این ترس ها شامل: ترس از تکرار درمان سرطان، ترس از عدم کنترل روی زندگی، ترس از روبه روشدن با مرگ باشد. در اینجا ایده هایی وجود دارد امیدواریم به شما برای کاهش ترس از بازگشت بیماری کمک کند:

  •  هیجانات خود را بشناسید: خیلی از مردم سعی در مخفی و نادیده گرفتن(انکار) احساسات منفی مثل ترس و اضطراب دارند. انکار آنها فقط به هیجاناتات اجازه بزرگتر شدن می دهد. بنابراین با یک دوست قابل اعتماد، یا یکی از اعضای خانواده یا روانشناس درباره ترستان صحبت کنید. هیجانات خود را بنویسید. چرا که صحبت و تفکر درباره دلواپسی هایتان می تواند به شما کمک کند تا رویدادهای زیرین ترس خود را بشناسید.

  •  ترس هایتان را بپذیرید.

  • به گروه های حمایتی بپیوندید: افرادی که درمان شدید یا در حال درمان هستید می توانید به گروه های حمایتی بپیوندید، چرا که این کار به شما کمک می کند تا احساسات و ترسهایهایتان را به دیگرانی که شما را درک می کنند به اشتراک بگذارید. آنها نیز تجربیات خود را در این زمینه با شما به اشتراک می گذارند که بسیار کمک کننده است.

  • مدیریت استرس:

       راه های مدیریت استرس را بیابید این راه ها می تواند شامل:

  • گذراندن زمان با دوستان و اقوام باشد.

  • روی فعالیتها و سرگرمی هایی که لذت می برید تمرکز کنید.

  • پیاده روی  کنید. و به طور مرتب ورزش کنید.

  • مایندفول بودن را یاد بگیرید.

  • فیلم های خنده دار ببینید.

  • اطلاعات کافی: به طور کلی بیشتر سرطان ها الگو پیش بینی قابل برگشتی هستند. به هرحال هیچ کس نمی تواند به شما بگوید که در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد. پزشک متخصص شما می تواند شما را راهنمایی کند و اطلاعات کافی به شما بدهد.

برای کسب اطلاعات بیشتر با موسسه سنین(سرطان نیازمند ایده های نوین) در ارتباط باشید.

 

 کلمات کلیدی:

 ترس از عود بیماری

ترس از برگشت بیماری

 

 

 

روانشناسی سرطان

      سایر خدمات:

      

      

      روانشناسی سرطان:

       ارتباط با ما:

        درباره ما

      عضویت در سایت

      عضویت در موسسه

      سفارش کتاب